Setare placi de retea pe masini virtuale

Decrierea de mai jos este valabila pentru masinile virtuale facute in VirtualBox si VM Were.

Not attached – placa de retea din sistemul guest nu va fi atasata sistemului fizic (deci nu va putea accesa nimic practic din lumea reala, este doar prezenta si atat).
NAT – setare implicita – sistemul guest (Linux in cazul nostru) va putea accesa prin placa de retea orice alt calculator fizic conectat la reteaua reala, sau Internetul, dar i se va face Network Address Translation de catre VirtualBox (va avea astfel o adresa privata si VirtualBox va actiona ca un router cu NAT pentru a translata aceasta adresa privata in adresa IP de pe placa de retea fizica a sistemului nostru). Cum deja sistemul meu fizic acceseaza Internetul printr-un router care face NAT, nu voi alege aceasta varianta.
Bridged adapter – acesta se mai numeste modul Bridged (in VMWare de exemplu). Astfel, placa de retea virtuala este legata direct in placa de retea fizica, ca si cum ar intra ambele intr-un switch. Astfel, are acces direct la reteaua noastra fizica ca si cum ar fi un alt calculator conectat direct. Orice pachet trimis de sistemul guest, virtual, pe aceasta placa va pleca direct pe placa de retea fizica si apoi in retea, orice pachet care intra in placa de retea fizica si este destinat masinii virtuale ii va fi livrat acesteia in mod transparent. Aceasta este cea mai simpla modalitate de a avea acces la retea din mediul virtual, dar exista cazuri cand nu se poate aplica (daca aveti alocat de la providerul de internet un singur IP si iesiti direct in internet folosind acest IP, fara un router intermediar, nu veti putea folosi aceasta setare, pentru ca ati avea nevoie de inca un IP de la provider, ca si cum ati mai avea un alt PC instalat pe aceeasi conexiune Internet). Atentie ! Daca aveti PC-ul intr-o retea cu IP-uri publice conectata la Internet in mod direct, o masina virtuala cu Windows nou instalat va fi foarte vulnerabila datorita acestui acces direct! Firewall-ul de pe sistemul fizic nu o va putea proteja, si stim deja cat de repede se poate infecta un Windows nou instalat si cu acces direct la Internet, pana sunt facute update-urile de securitate etc.
Internal Network – pot fi create in VirtualBox mini-retele virtuale interne sistemului fizic (le putem zice mini switch-uri) la care putem conecta dupa preferinta mai multe masini virtuale pentru a putea interactiona intr-un mediu izolat.

Add a Comment

Smarty Web Director - istet si util www.digitalpitesti.ro - Un portal pentru pitesteni Google analytics Web Design Turbina auto