google.ro hack-uit?

Astazi google.ro a dat impresia ca a fost hack-uit. Realitatea este ca nu serverele google.ro au fost hack-uite, ci rutele catre acestea.

Serverele de pe internet se găsesc unul pe altul prin intermediul unor numere, fiecare număr (numit adresă IP sau adresă Internet Protocol) aparținând unui anumit dispozitiv aflat în rețea. Întrucât pentru oameni este dificil să rețină liste lungi de numere, sistemul de nume de domenii (DNS) folosește litere în locul numerelor, creând o legătură între o anumită serie de litere și o anumită serie de numere. Spre exemplu, site-ul Google.com este identificat de către rețeaua virtuală ca având adresa 62.231.75.226. Îl puteți accesa tastând în browser această combinaţie de cifre.

Atacul asupra Google.ro a vizat aceste servere DNS, astfel că atunci când tastează adresa google.ro în bara browserelor, utilizatorii sunt purtați de fapt spre un server găzduit în Olanda de compania EMango.
Mai multe detalii aici

 Mesajul ce putae fi citit pe site astazi era:

“By MCA-CRB
                  Algerian Hacker

S thanks = Mr-AdeL & i-Hmx & Lagripe-Dz All Members Sec

            To be continued…”

 

Add a Comment

Smarty Web Director - istet si util www.digitalpitesti.ro - Un portal pentru pitesteni Google analytics Web Design Turbina auto