Michael Dell

In 1984, cu doar 1000 de dolari si o idee, Michael Dell a fondat Dell Computer Corporation cel mai mare producator mondial de pc-uri. In anul 2004 Dell era cel mai bogat om sub 40 de ani din lume. Initial Dell si-a dorit sa devina un fizician faimos. La 15 ani el a descompus un computer in bucati iar apoi l-a asamblat la loc pentru a-i intelege principiile de functionare si pentru a-si demonstra ca e capabil sa-l refaca. La fel ca si celalalt magnat al lumii, Bill Gates, Dell a considerat ca diploma nu este foarte importanta pentru a deveni un business-man de succes. A picat la facultate si nu a pus un accent deosebit pe studiul de pe bancile scolii.

Spirit inovativ, Dell a atacat in permanenta noi piete si a obtinut mereu noi si noi clienti. Cu o avere estimata la aproximativ 17 miliarde de dolari « regele pc-ului » cum mai este el denumit, a fost si consultantul presedintelui Bush pe probleme de it. Chiar daca scoala nu a reprezentat o prioritate pentru Dell si chiar daca nu s-a straduit niciodata sa fie un elev eminent, acesta a ajuns unul dintre cei mai cunoscuti si mai de succes oameni din lume. In mod frecvent poate fi vazut plimbandu-se prin Texas cu un Porshe decapotabil din 2004 sau un Hummer H2 din 2005. Deseori premiat de catre publicatiile de succes, Dell a fost desemnat Antreprenorul Anului de catre revita Inc. Magazine si Omul Anului de catre revista PC Magazine.

Sursa: http://repetent.ro/general/michael-dell.html

Add a Comment

Smarty Web Director - istet si util www.digitalpitesti.ro - Un portal pentru pitesteni Google analytics Web Design Turbina auto